Aktiviteter

 BOKA NÅGRA AV FUNÄSFJÄLLENS AKTIVITETER

 

Spa-kåta

Må bra och umgås med bubbel och bad i jacuzzin, bastun eller i relaxavdelningen framför brasan.

SPA_mys.jpg
 

Myskoxguidning

Öga mot öga med ett urtidsdjur.

Neassa.jpg
 

Bäversafari

Se bävern i deras naturliga miljö och få ett speciellt minne från Tännäs Vildmarksby.

Bäver.jpg
 

Vandra

Bege dig ut på fjället, upplev magnifika vyer och känn dig fri. Hos oss kan du även hyra utrustning. Besök oss så tipsar vi om bästa turerna som passar just er och säsongen.

 • Guldturer

 • KulTurer

 • Missa inte Vandringsguiden, information i pocketformat som, finns i vår butik.

 • Kallkällor

 • Vandra lätt

Här är några av våra favoritleder.

UTSIKTSTUREN TILL TOPPEN AV HEMKRÖKET

Perfekt tur för familjen eller paret som vill se den magnifika solnedgången som infinner sig. Tips är att ta med picknick upp och sitta med dinglande ben vid den nostalgiska sittliften.

GULDTUR KÄRINGSJÖN-HANDSKINVÅLEN

Passande familjetur i stenigt landskap, den fantastiska utsikten över Rogen och fjällen i Härjedalen, Dalarna och en bit in i Norge är svårslagna. Passa på att ta ett dopp om vädret tillåter.

 SÄTERTUREN BRUKSVALLARNA

Perfekt familjetur där ni får se vackra sätrar, vattendrag men också även här magnifika vyer. Tänk på att gå mot Mittåkläppen och att inte ha den i ryggen för bästa upplevelse. Stanna till och ta en våffla i Djupdalsvallen, vi lovar er en smakupplevelse. För den som vill så tipsar vi även varmt om att gå Guldtur 7B - Mittåkläppen när ni ändå är på plats.

IMG_2875.jpg
 

Cykla

Upptäck den vackra fjällmiljön på hjul. Besök oss så tipsar vi om bästa turerna som passar just er och säsongen.

 • MTB och landsväg.

 • Graderad skala från grönt-svart

 • Magisk omgivning

 • Välj din tur efter dagsform och erfarenhet

 • Event

Här är några av våra favoritleder:

Tännästuren

Fin tur som passeras oss på Sportladan och går förbi de vackra gårdarna och kyrkan i Tännäs. Passa även på att se lämningarna från byn Valmåsen som utplånades i samband med dammbygget i Lossen.

Högvålen – Sveriges högst belägna by

Väldigt vacker tur för landsvägscykling på fin asfalt som anlades 2019. Du passerar klassiska Härjedalska vyer förbi vacker natur, samebyar, renar och Sveriges högst belägna by.  Det finns flera fina fikaplatser eller möjlighet för god lunch på Tännäskröket.

Tännäs Fiskecentrum - Käringsjön

Bege er in i Rogens Naturreservat för att utforska detta dödisområde med dess sjöar och tjärnar. Följ grusvägarna förbi 100 åriga gamla tallar, tranor och vidsträckta myrar. Fortsätt mot Käringsjön och stanna på en fin rastplats och njut av medhavd gofika.

Copy of Aktiviteter
 

Paddla

Paddla i kristallklart vatten eller ner genom en fors, du väljer! 

 • Orörd natur

 • Paddla ensamma eller med guide

 • Forspaddling

 • Upptäck djurlivet

 • Dagstur eller veckotur, du väljer

Läs mer om paddling här.

paddla_ny.png
 

Bada

Det finns flera fina badplatser i området. Vi vill särskilt tipsa om baddammen i Tjärnbräcka, Lossen och tjärnen på Tännäskröket.

Baddammen i Tjärnbräcka

Mysig badplats för stora som små med en uppblåsbar flytande studsmatta som man kan simma ut till.

Lossen

Vacker badplats med sin karga stenstrand och de omgivande fjällen. Här kan ni vara för er själva, ta ett dopp och njuta av den underbara utsikten. För att komma hit fortsätt vägen förbi Tjärnbräcka.

Tännäskrökets tjärn

Varje sommar fylls denna plats med friskt fjällvatten. Till vintern blir vattnet till snö på de kringliggande skidbackarna. Här finns även restaurang för fika, lunch eller en glass efter doppet. Parkera på Tännäskrökets parkering och korsa transportliften så kommer ni till tjärnen.

IMG_1949.jpeg
 

ROGENS NATURRESERVAT

Vi har turen att ligga granne med Rogens naturreservat, en magisk och världsunik plats. Här får ni en äkta vildmarksupplevelse och har möjlighet till spännande aktiviteter och naturupplevelser sommar som vinter. Vandra, fiska, cykla, paddla, skida eller åk långfärdsskridskor.

Här kan du hitta mer information om området, dess djur och natur.

rogen.png
 

Fiske

I Funäsfjällen finns över 200 fjällsjöar och mer än 300 kilometer med strömmande vatten. Funäsfjällen är ett av Sveriges största kortfiskeområden. Här finns allt från lättillgängliga familjevatten till kristallklara fjällvatten för de mer erfarna. Med Fiskepasset får du tillgång alla upplåtna fiskevatten i västra Härjedalen, nästan 15 000 hektar vatten. Området kring Tännäs är särskilt känt för sitt fina harrfiske. Läs mer om fisket i Fiskeguiden.

Vi säljer fiskepass till området. Fiskepasset finns för 1, 3 och 7 dagar samt år.

Favorit 2.jpg